Beijing Mai 2011

Beijing I'll see you soon

Hver gang jeg har forlatt det lille landet vårt har jeg aldri lyst til å reise hjem. Det første som streifer tankene mine er å finne en flybilett til et nytt land, oppleve nye steder, kulturer og mennesker. Jeg er virkelig ikke en nordmann, for jeg vil jo bare bort herfra. Tiden i Beijing gikk altfor fort, det er så mye mer jeg har lyst til å se. Savner den byen, selvom det er litt som ikke er så bra.

Forurensningen er så ille at det kan bli vanskelig å puste der nede, og noen dager ser du ikke engang den blå himmelen, - det er bare, grått, grått og mer grått. Ganske ille. Noe annet som heller ikke er så bra, er alle kineserne som prøver å lure deg. De vil ta en kaffe, og praktisere engelsk med deg. Selvfølgelig på en cafe de velger ut. Og når du er der inne slipper de deg ikke ut før du betaler en stor sum i dollar, hvor både de og dørvaktene holder deg igjen.

Tina kom over det når hun skulle prøve å søke opp barer i Beijing, - så utrolig flaks. For dagen etter ble vi spurt om akkurat det samme som så veldig mange andre, og vi prøvde oss på en, vi-kan-ta-det-på-starbucks. Ånei, da ville de ha te, på en cafe hun visste om ikke langt unna. Så vær litt obs på det om dere skal til Kina :o)

Men for all del, det er bare en liten del som er negativ, og det kommer du over hvor enn du skal. Nei, Kina er virkelig et sted alle må oppleve. Alt er totalt annerledes fra vi er vandt til i norden. Menneskene er såå fascinerende, de tøyer ut midt på gaten, går rundt og rundt stener, synger og danser i parken, hopper opp og ned på samme sted mens de har en samtale og ikke minst så prøver de å imponere deg ved å løpe barbeint frem og tilbake på et steinrekkverk. Du får med andre ord mye å se på. 

Pluss en hel del med fantastisk arkitektur. Byggene kan man bare si wow til. 

The great wall, top of the world

Ikke helt.. - Selvom jeg følte meg veldig konge på haugen der jeg ruslet rundt på muren. 

Her er to trøtte ansikter klar for bussturen til muren. Alt var så utrolig vakkert der oppe, med fantastisk natur og spektakulær utsikt. Anbefaler alle å ta en tur på muren når de reiser til Kina, det er virkelig noe å få med seg. Selvom det er et kapittel for seg selv å gå oppover, glemmer du de slitne bena når du er høyt oppe. 

Været var tipp topp, så en liten soletime gjorde også turen enda bedre. Da fikk vi samlet sammen nye krefter og kommet oss ned igjen også!


Også må man selvfølgelig være litt apekatt på muren. Og få seg en ny bestevenn, - som flyr.
Nå er det siste kvelden i Kina, forøvrig bare soving og pakking igjen av oppholdet. I morgen tidlig bærer det avgårde til flyplassen igjen, noe jeg ikke liker. Håper Norge har et litt bedre vær å by på enn det jeg reiste ifra. Har ikke lyst til å reise hjem, jeg er liksom ikke helt ferdig med Kina enda :-(

Den kinesiske murenDe har ikke sofaer på muren altså, det her er på pizza hut. Stamstedet vårt. Veldig hjemmekjære der som dere ser. Nå drar vi avgårde til muren, endelig. Ha en fin dag, eller der er fortsatt natt hjemme, så fortsett å sove godt, mens vi sliter bena av oss på gåtur. 

Fun time in Beijing

Vi kom oss ikke til muren i dag, siden kroppen gjorde valget veldig enkelt når den streiket i de tidlige morgentimene. Heldigvis har vi funnet ut hvor bussen går fra, så i morgen er dagen vi skal traske på den lange muren. Gleder meg egentlig til det, utenom at gradestokken skal bevege seg uhyggelig høyt opp, så det blir stekende varmt der oppe tror jeg. 

Dagen ble brukt flittig da. Vi har spist skikkelig kinesisk mat i dag, med pinner og hele pakka, så nå syns jeg vi har vært skikkelig flinke :o) 


Tee   Acne // Shorts   Filippa K // Belte   Moschino // Veske   MBMJ


Når vi skulle være litt turister og knipse bilder i Wang Fu Jing street stoppet det en hel gruppe rundt oss. Jeg snur meg rundt og er omringet av kinesere på alle kanter. De hadde veldig lyst til å være med på denne knipsingen. Og når jeg skulle sette meg oppi en slik vogn som under her var det tre kineserdamer som snek så sykt. Først syntes jeg litt synd på hun første for hun så veldig gammel ut og måtte støtte seg til en annen, men når hun skulle opp i kjerra bare hoppet hun opp, sprek som bare det, og DA ble jeg sur. Hater snikere.
Fikk handlet litt i dag også, noen gaver og småting, pluss litt andre ting. Hvordan får man med alt hjem liksom? De siste timene av dagen brukte vi i kjærlighetsparken, der er det så mye morsomt å se. Drar dere til Kina anbefaler jeg å gå i parken rundt kveldstid, for da får dere karaoke, dans og mye latter.

Wonderland this is

Nå nyter vi de siste dagene her maksimalt, og jeg suger inn alt jeg kan få av inntrykk og opplevelser. Vi har vandret fra marked, til uttalige gater og smågater med masse kinesiske ting. Plutselig kom vi inn i en trang gate med forskjellig mat igjen, og denne gangen hadde de faktisk spiddede skorpioner (som RØRTE på seg). Da gikk det kaldt nedover min rygg. Grøss. Kjole   Filippa K // Sko   Converse // Ring   Yves Saint Laurent

Alle kikker også ekstremt mye på skoene til Kristina, og en dame lurte på hvor hun hadde fått tak i disse. Tydeligvis ikke et vanlig syn med gladiatorsandaler her. 


De har også litt hyggelige ting på pinne, som jordbær og kiwi. Tror nok det ville vært det eneste jeg hadde turt å smake på. Bare se under her, og tenk det at disse ekle skapningene beveger på ben og armer. Hva spiser de ikke her nede lurer jeg på.
Vi utforsket også litt småganger inne i et kjøpesenter og da kom vi til det spillestedet. Kineserne liker spill, så sykt. Alt av sånne maskinspill fantes der inne. Utenom Mario Kart til wii, og da ble jeg litt skuffet. Jeg som hadde sett for meg at Tina og meg kom til å kicke ass mot kinesere :o)Nå er det natta her, for i morgen blir det en tidlig morgen. Kan ikke si at jeg har vært i Kina uten å besøke den berømte muren, så den står på morgendagens plan. Stay tuned peeps!

Nice day for a walk in the park

Når jeg tenker etter hvor mange dager vi har tilbragt i Kina er det overraskende mange av de som har gått til spising på Pizza Hut. Pizza Hut liksom, - skal man ikke smake på hjemlandets mat? Til mitt forsvar har jeg kun spist pizza en dag, og det ble i dag. Søndagsmat vet dere :-) Ellers har jeg spist ris og kylling. 

Resten av dagene blir det andre boller, da skal vi faktisk utforske kinesiske restauranter. Kan bli spennende, for vi er begge lite varierende i matveien. 

Jeg har prøvd ut veldig mange smoothies mens jeg har vært her, de er noe av det beste jeg har fått. De smaker så godt, og er ekstremt mettende samtidig som de slukker tørsten her som det er såpass varmt. (Over 30 grader hver dag!!) 

Også må jeg fortelle om parken ved siden av hotellet. Her er det folk hele tiden, til alle døgnets timer. De sover på benkene som jeg skrev tidligere, med skoene pent plassert ved siden av så klart. I tillegg synger de karaoke midt i parken, hvor de har tatt med seg mikrofon og pc. Det er så fasinerende. Vi kaller den også kjærleiksparken, for det sitter alltid par i parken om kvelden. Virker som om de må "gjemme" seg litt for å møtes.Vi måtte selvfølgelig prøve å være litt kinesiske. Så vi la oss like gjerne ned på hver vår benk, tok av oss skoene for en litn høneblund. Eller det ble kanskje mer latter. Både fra vår side og kinesernes. De pekte og lo av oss, og noen viste tommel opp :o) Nå er vi ikke så utlendiger her lenger, glir rett inn.


Keep it simple keep it clean


Bluse & Shorts   Gina Tricot // Solbriller   Topman // Sko   Converse

Dette blir nesten i det varmeste laget her i Beijing, men siden skjorten er så løs går det greit. Var skikkelig flink til colour blocking som dere også ser, sokkene mine lyser opp. De eneste sokkene jeg hadde igjen, haha. Får kanskje kjøpe meg nye sokker.

Silkstreet

Etter litt frem og tilbake i taxien kom vi oss endelig frem til riktig marked i går, - silkemarkedet. Sjåføren kjørte oss først til feil sted, noe vi viste fordi vi har blitt ganske lommekjente i kjernen av Beijing. Han kunne ikke engelsk, såklart, men med litt gestikulering fikk vi forklart hvor vi skulle. 

Her handlet vi de fineste sengesettene, av silke og bomull. Mitt er håndsydd med masse fine broderier, så nå vet jeg at sengen min kommer til å bli god å ligge i når jeg kommer hjem. Måtte til og med legge på putevarene mine på hotellet fordi de var så fantastisk gode. 

Her er Kristina litt irritert på en selger. De kaster seg over deg som om de ikke har sett mennesker på mange år. Kjøp pretty lady. Vi var mest opptatt av smykker og sengesett, og fikk det ekstremt billig. Billig for oss som er vandt til å bo i Norge kan vi si ;-) 

Om jeg hadde fått lov skulle jeg tatt med meg et samuraisverd i baggasjen hjem. Tenk å henge det på veggen :-)Kjole   Urbanrenewal // Sko   Dior // Veske   MBMJ // Solbriller   Rayban // Ring   YSL


The forbidden city

Dagene bare suser avgårde her nede, og vi har faktisk bare en uke igjen av oppholdet vårt i Kina. Det er synd. Beijing vokser på meg hver dag, det er nye ting å se, masse å gjøre og ikke minst mye å handle. Dagen har vi brukt i den forbudte by, det var fantastisk. Byggene er så detaljrike at jeg får bakoversveis, og alt er så stort. Morro var det også at dette hadde jeg allerede sett på film, men nå stod jeg midt inne i eventyret selv.Litt knipsing må til. Og det gjorde ikke bare vi. En hel skokk med gutter skulle ta bilde sammen med oss i tur og orden, så da sto vi der som noen pyntedukker og smilte på bilde etter bilde. Nordmenn, eller hvite mennesker er tydeligvis en stor atraksjon for disse kineserne.

Her tok vi oss en liten dukkert med fiskene... Næt. Det var vann rundt hele palasset og rundt omkring. Disse keiserne manglet ikke noe, og jeg skjønner at de ikke gikk utenfor murene, jeg måtte jo sette meg ned før vi hadde kommet oss igjennom fordi det var så sabla langt.Topp   Zara // Veske   Mulberry // Shorts   Filippa K


Vi rakk også litt shopping i dag, - overraskende til å være oss det. Nå kom vi oss bort fra Wang Fu jing street som er ganske overpriset. I hvert fall veldig stivt, og ikke langt unna det vi må gi hjemme. Fant en utrolig stilig kinesisk butikk hvor jeg fikk handlet den perfekte hverdagskjolen. Også har jeg funnet beltet mitt, drømmen min. Det begynner på m og slutter på oschino. I morgen blir det mitt. Lykke.


Litt søvn, før det igjen blir tid for shopping og et silkemarked. Vi ble kjent med en kineser i dag også, så han fortalte om en shoppinggate med Zara etc, til mye billigere priser enn shoppingstrøket, så det skal også sjekkes ut. Endelig en gutt det gikk ann å snakke med, som ikke bare måper eller snikfotograferer deg. Hao yewan! 

Perlemarked og neglefiksing

I dag prøvde vi oss på et perlemarked for første gang her nede. Ekte mulberry, special price for you. My ass. De skriker, roper og drar deg inn i boden, for så å pakke på deg masse fake. Ble helt sliten av alt det styret, men morsomt å se da. Skulle ha en klokke, og da vi skulle diskutere prisen startet de helt sinnsykt høyt. Sta som et esel gir jeg meg ikke før det er laangt nede. Men til og med da tror jeg de tjente fett på meg.Etter en runde der brukte vi tre timer på å fikse neglene våre. For et perfeksjonistarbeid. Når hun var halvferdig med mine følte jeg at de var fine, men nei fortsatt stygge negler. Så da satt vi der da, som to små mus helt til de var fornøyde.Cape & Jumpsuite   Gina Tricot


Litt lange, men det skal jeg fikse litt på selv. Deiig med rene og pene negler igjen i hvert fall. Også koster det bare femhundrelappen å få akrylnegler her, med stelling. Super digg. 

Nå skal vi bare slappe av på hotellet etter en hektisk taxipraiing. En vanlig taxi fra Wang Fu Jing street koster oss under tyve kroner, og nå skulle plutselig alle ha rundt hundre. Tok oss en halvtime å finne en skikkelig taxi, så vin litt vin i baren skal gjøre seg. 

The temple of heaven

I dag har vi vært skikkelig turister og besøkt det himmelsketempel hvor de tilba værgudene og himmelen for mange mange år siden. Veldig spesielt å se arkitekturen her nede, det er så vakkert. 

Alle kineserne tar av seg på bena når de legger seg ned på benker i parkene. Det er skikkelig fasinerende, og helt vanlig her. Ingenting er som en liten høneblund i parken tydeligvis. Tenkte vi skulle være skikkelig rebeller og ha på oss skoene.. 

Her er bestemor-piletre, hun er 500 år gammel!
De har himmelske smoothies her, det skal de ha.Shorts   Filippa K // Topp   Calvin Klein // Sko   Converse // Solbriller   Rayban

Wang Fu Jing Street

Oppdateringene mine daler litt her nede, for nettet lever sitt eget liv. - Akkurat som kineserne selv. Plutselig tar de seg en hvil i parken, med skoene pent plassert ved siden av benken. De tar seg en lur og så fortsetter de videre. Til og med politiet bare stopper opp og legger seg ned på en benk. De kan jo også gjøre det, for her hvo vi er finnes det lite kriminalitet. Om kveldene bare vandrer vi rundt, overalt. 

Jetlagget har også hengt over oss som en langvarig sykdom, men i går fikk vi endelig litt søvn og kroppen er litt mer i rute. Så i dag har vi vært turister og sett på litt turistting. OG funnet panorama shopping. 

Sko   Din Sko // Shorts & Tee   Gina // Solbriller   Topman // Veske   Marc by Marc JacobsWang Fu Jing street, - beste shoppinggaten her nede. Og generelt alle gatene rundt. Skal dere til Kina må dere innom her, og Oriental Plaza. Her er de iallefall ikke kresne. Vi gikk igjennom en matgate hvor de solgte sjøstjerne, hummer, krabbe, blekksprut og mye annet på pinne. Tøff nok til å smake på det var jeg virkelig ikke. Se men ikke smake er min vei :-)

Day one in Beijing

Etter seks timer  søvn, noen timer våkne og mange timer søvn til har vi endelig kommet oss tilbake til verden. I dag har vi kommet oss ut i gatene, vært innom et shoppingsenter og lokalisert Mcer'n, KFC & Pizza hut. - Med andre ord, vi skal ikke sulte her nede. I morgen skal jeg se etter noen andre restauranter, som har ris og kylling. Enn så lenge lever jeg på chips og vitaminvann.

Kristina: Topp   Gina Tricot // Skjørt   Zara // Solbriller   RaybanTopp   Gina T // Skjørt   Gina T // Sko   Dior // Solbriller   Rayban // Ring  YSL
Nå har vi slappet av i boblebadet på rommet og jeg leser i Mengele Zoo, - en vanvittig fin bok. Klarer nesten ikke legge den fra meg, så fin er den. Men litt må den legges ned, for nå skal vi spise pizza. Haha.


Velkommen til Beijing

Tenkte at jeg skulle gi litt liv fra meg. Nå har Tinabestis og jeg kommet oss frem til Beijing, etter en altfor lang reise. Kingsize sengen på rommet vårt så veldig innbydende ut når jeg kom inn på hotelrommet, så der har vi campet de første seks timene av oppholdet vårt. Halo jetlag. 

Utenom det så har vi et sinnsykt fint hotel, alt er perfekt. Vi bor på ladyens room, så alt er rosa. Vi har boblebad, fine lysekroner og ikke minst en god seng. I tillegg er vi executive floor guest, så vi bor på den beste flaten, helt i toppen og får finfin service. Ringeklokka til rommet har vi til og med, haha. Uansett, nå skal vi på matjakt og få noen timer til på øyet, det er tross alt kveld her borte.

hits